Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tycker att det är en bra idé” – hör vad Mariefredsborna tycker om förslaget. Foto: Otilia Bogen, SVT

Mariefredsbor om återuppbyggnad av historiska landmärket: ”En bra idé”

Uppdaterad
Publicerad

Statens fastighetsverk planerar att bygga upp kungsladugården i Mariefred, som brann ner till grunden för tio år sedan. Ett förslag är att flytta dit stadens bibliotek och fritidsgård.

– Då blir det närmre för oss som går på Gripsholmsskolan, säger Mariefredsborna Estelle Bäckström och Emilia Björk om förslaget.

I dag är platsen där kungsladugården röjd och det syns inte mycket av den gamla byggnaden, men grunden tittar fortfarande fram under gräset här och där.

– Det var så märkligt, det var ett landmärke som försvann. I och för sig var det några villor bakom som fick sjöutsikt. Men det var tragiskt, minns Mariefredsbon Lennart Blomgren som tidigare jobbat i kafét i den gamla kungsladugården.

I klippet ovan hör du vad Lennart och några andra Mariefredsbor tycker om planerna på att låta bibliotek och fritidsgård flytta in i en återuppbyggd kungsladugård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i kungsladugården i Mariefred

Mer i ämnet