Martina Pfriem bor i samma område som gårdagens attacker utfördes. Foto: Martina Pfriem/TT Kenzo Tribouillard

Martina från Katrineholm mitt i kaosets Paris

Uppdaterad
Publicerad

Martina Pfriem bor sedan snart 10 år i Paris. Hon befann sig inne i sin lägenhet i samma område där gårdagens blodiga attentat ägde rum.

– Man är i chock och har en klump i magen, säger Martina Pfriem.

Känslorna är många hos henne när hon vaknar upp dagen efter attentatet i Paris.

Terrordåden i Paris

– Jag har varit ute en liten stund nu på morgonen och det är inte en kotte ute. Det är oerhört tyst, så tyst har jag aldrig hört Paris någonsin, tror jag säger Martina till SVT Nyheter Sörmland. 

Martina berättar hur hon får tårar i ögonen när hon inser att attentatsmännen sökt upp platser där många unga vistats.

– Det är platser som jag själv brukar vara på, berättar hon.

Svenska Institutet håller stängt

Martina Pfriem skulle ha jobbat på Svenska Institutet i dag, men allt håller stängt. Stora delar av Paris är avspärrat. Martin Pfriem bor centralt i Paris och har sin lägenhet i området kring där gårdagens attentat inträffade. Ett område som ligger i närheten av där attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo inträffade i januari. Och redan nu känner hon att hon påverkats av dessa båda händelser.

– Man förstår att man inte lever i en säker bubbla. Jag tror hela ens förhållningssätt förändras av en sån här grej, jag tror inte riktigt man kan bli samma person som innan, berättar Martina Pfriem. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet