Gatan utanför Bataclan svämmades över av blommor, ljus och minnesord efter terrorattacken i november 2015. Foto: Wiktor Nummelin/TT

Man med kopplingar till terrorattack i Paris gripen i Tyskland

Uppdaterad
Publicerad

En man har gripits i Tyskland, misstänkt för att ha varit involverad i terrorattacken i Paris för fyra år sedan, meddelar en åklagare i Dresden.

Terrorattacken i Paris ägde rum i november 2015. 130 personer människor miste livet på grund av attacken. Många av dem befann sig i konserthallen Bataclan vid dådet.

Nu har en bosnisk man gripits i närheten av Merseburg misstänkt för att vara inblandad i attacken, skriver Spiegel och AFP.

Terrordåden i Paris

Efterlyst av belgiska myndigheter

Det var under torsdagen som en åklagare i Dresden meddelade att den 39-åriga mannen greps för en vecka sedan i ett samarbete mellan tyska och bosniska myndigheter. Mannen ska ha varit efterlyst av belgiska myndigheter misstänkt för stöd av en terrororganisation.

Utredarna kom 39-åringen på spåren via två andra bosnier som blev tagna av den tyska tullen i februari med 17 handgranater. Männen färdades i en bil med bosniska registreringsskyltar, rapporterar Radio Sarajevo. När 39-åringen greps av en specialstyrka hittades inga vapen hos honom, skriver TT.

Enligt Radio Sarajevo greps han i början av förra året i Bosnien-Hercegovina misstänkt för bland annat organiserad kriminalitet, knarksmuggling och olaglig handel med militär utrustning. Han har också utretts för vapensmuggling från Bosnien-Hercegovina till Slovenien och andra EU-länder.

Åklagaren har inte berättat några mer ingående detaljer kring mannens misstänkta deltagande i terrorattacken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordåden i Paris

Mer i ämnet