Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet hör du tre niondeklassare hur de tänker inför gymnasievalet, samt projektledare Carin Lindblom om ifall något program är extra populärt. Foto: Per Elfström/SVT

Niondeklassarna strömmade till gymnasiemässa i Eskilstuna: ”Känns spännande”

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagen strömmade niondeklassare som ville lära mer om Eskilstunas skolor inför gymnasievalet till Stiga Sports Arena. Detta då Eskilstunas gymnasiemässa arrangerades, för andra året i rad.

Alla gymnasieskolor, både fristående och kommunala, var på plats för att möta elever som hade frågor. Skolrepresentanterna kunde berätta hur det är att gå på deras skola och om de olika program som man kan välja.

– Förra året var första gången och i år så gör vi lite förändringar i besöket. Vi har satt upp en liten scen, det händer lite grejer, lite musik. Vi tyckte det var väldigt lyckat förra året så vi kommer att fortsätta med det här, säger Carin Lindblom, projektledare för mässan.

På plats var också väldigt många niondeklassare som ville ta reda på mer information om de olika alternativen innan de gör sitt slutgiltiga val. Vissa är fortfarande osäkra på vad de ska välja, medan andra redan har bestämt sig.

– Det känns chill. Jag är redo, allt känns bra. Jag tänker nog gå teknik på Rinman. Största skolan och jag får högskolebehörighet till det jag vill, säger Oliver Trygg, en av besökarna.

I klippet hör du tre niondeklassare om gymnasievalet och mässans projektledare Carin Lindblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.