Deltagare: ”Chilli är framgångsrik för hon är bra på mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Människor från hela Sverige hade rest till Eskilstuna för att ställa ut sina fyrbenta vänner. Över 200 olika raser fanns på plats, allt ifrån labrador till chihuahua.

Under både lördagen och söndagen har Södermanlands kennelklubbs hundutställning pågått. 1800 hundar var registrerade till att delta. Bland de fanns bland annat hunden Maja och hennes matte Gerd Johansson.

– Det viktigaste när man ställer ut såhär är att man kammar de fint. Speciellt på en pälshund och Maja är ju en bearded collie så hon har mycket päls. Det är viktigt att de blir vana vid att man rör vid de och att främmande kan komma och titta på de, säger Gerd Johansson.

LÄS MER: 1800 hundar tävlar i Eskilstuna

Hunden och hundföraren viktiga för att vinna

– Man ska ju presentera sin hund och då är det även viktigt att man som hundförare gör bra ifrån sig. Det är helheten som bedöms. Naturligtvis är det hunden som bedöms men det är också viktigt att den är välpresenterad, ren och sköter sig. Sen bedöms de både i exteriör och hur den sköter sig, säger Pernilla Hallgren Pettersson på Södermanlands kennelklubb.

TV: Se när pudlarna piffas till inför mästerskapen

”Chilli gillar att jobba och göra olika saker”

En av vinnarna på hundutställningen var hunden Chilli med sin matte Helene Hansson.

– Igår blev hon bäst i rasen, det var jättekul. Vi har inte ställt upp på ett tag så det var lite nybörjarlycka.

Vad gör Chilli så framgångsrik?

– Hon gillar att jobba och göra olika saker. Jag använder henne bland annat till att valla får, viltspår och utställning. Allt möjligt helt enkelt. Det sköter hon väldigt bra, säger Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.