Kika på klippet ovan för att höra hur matematikläraren Magnus Sjöberg ska göra nu när de nationella proven är inställda. Foto: TT/SVT

Matteläraren Magnus om inställda nationella prov: ”Blir mindre stress”

Publicerad

I dag gav utbildningsministern Anna Ekström (S) beskedet om att de nationella proven ställs in i vår. Magnus Sjöberg som arbetar som matematiklärare på S:t Eskils gymnasium i Eskilstuna välkomnar beskedet.

– Fördelen är ju att vi lärare får mer tid och mindre stress, säger han.

Skolverket ställer in de nationella proven på grund av pandemin. Det innebär att alla nationella prov i grundskolan, gymnasieskolan och vuxenutbildningen ställs in under vårterminen 2021. Undantag görs för elever som går i årskurs tre, årskurs fyra i specialskolan och sameskolan.

Enligt Skolverket ska det här ge mer tid åt lärare samt minska arbetsbelastningen under pandemin. Att genomföra provet i coronatider har varit svårt för många skolor, menar Skolverket.

– Det är förståeligt, säger matematikläraren Magnus Sjöberg.

Kika på klippet ovan för att höra hur han ska göra nu när de nationella proven är inställda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.