Polisen grep den misstänkte mannen strax efter det att branden utbröt i lägenheten. Mannen misstänks nu för både rån och mordbrand. Foto: Tobias Sternhag

Misstänkt rånare greps efter lägenhetsbrand i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Eskilstuna har gripit en man i samband med en brand i ett flerfamiljshus och ett personrån som inträffade strax före branden. Mannen misstänks nu för både rån och mordbrand.

Klockan 10.07 på fredagsförmiddagen fick polisen in samtal om ett rån vid Vasavägen i centrala Eskilstuna. En person ska ha blivit hotad med ett tillhygge och tvingad att lämna ifrån sig bilnycklarna.

– Vi var snabbt på plats och kunde gripa den misstänkte. När vi jobbade med rånet fick vi veta att det brann i huset intill, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesperson.

Misstänks för både rån och brand

– När vi började jobba med branden så fick vi fram vittnesuppgifter om att personen som vi hade gripit för rånet ska ha setts i närheten av branden. Han är nu misstänkt för väpnat rån och mordbrand, säger Thomas Agnevik.

Den misstänkte mannen är en Eskilstunabo i 40-årsåldern. Han är sedan tidigare dömd för en mängd olika brott, bland annat rån. I samband med gripandet fick polisen lov att använda en polishund, som bet mannen i ena handen. Han har därför förts till sjukhus för vård, uppger polisen.

Ingen skadad i branden

Branden i lägenheten kunde snabbt släckas av räddningstjänsten. Efteråt dröjde sig en brandbil med personal kvar på platsen för att kontrollera så att inte elden spridit sig till vinden i byggnaden. Ingen ska ha befunnit sig i lägenheten och huset behövde inte evakueras.

Vad den gripne mannen har för koppling till lägenheten är oklart, men enligt polisen är han inte folkbokförd på adressen. Under fredagen ska en kriminalteknisk undersökning genomföras på platsen.

På fredagseftermiddagen meddelade polisen att åklagaren beslutat att den misstänkte mannen ska anhållas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.