Ett 20-tal bilar har fått sina rutor sönderslagna under natten vid en bilfirma i Nyköping. Alla av märket BMW. Foto: Pontus Stenberg

Inbrott i stort antal bilar i Nyköping

Uppdaterad
Publicerad

Okända gärningsmän slog till mot en bilfirma vid E4 i Nyköping under natten mot måndagen. Totalt ska ett 20-tal bilar ha blivit sönderslagna och bildelar misstänks ha stulits.

Så kallade BMW-ligor har härjat i Sverige under det senaste året. Bland annat slog ligorna till mot bilar av märket BMW i Uppland, Örebro och Sörmland. Den 19-mars kunde dock en av ligorna tas på bar gärning då polisen lyckades gripa männen när de stulit och förstört totalt 16 bilar vid en bilfirma i Nyköping. Tre personer dömdes till fängelse och utvisning.

LÄS MER: BMW-liga greps på bar gärning

BMW-ligan

Slog till mot samma bilfirma igen

Nu har samma bilfirma drabbats igen. I natt slog okända personer till mot ett 20-tal bilar som fått rutor krossade.

Det är i nuläget oklart vad som har stulits ifrån bilarna. Polisen var på förmiddagen på plats för att genomgöra en teknisk undersökning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BMW-ligan

Mer i ämnet