Misstänkt våldtäkt, rån och höga smällar

Uppdaterad
Publicerad

Nyårsnatten i Sörmland har passerat och den har i vanlig ordning betytt en hel del jobb för polispatrullerna i tjänst. Bland annat greps en man i 50-årsåldern i Eskilstuna, misstänkt för våldtäkt och misshandel.

Totalt noterar Sörmlandspolisen ungefär 115 ärenden under den sena nyårskvällen och natten.

– Det har varit ett fåtal grövre brott men en hel del annat så polisen har haft att göra helt klart, säger Dennis Johansson Strömberg, polisens presstalesperson.

Misstänkt våldtäkt

Vid 22:30 larmades polisen till en bostad i Fröslunda i Eskilstuna där en man i 50-årsålder greps och senare anhölls misstänkt för våldtäkt och misshandel. En kvinna fördes till sjukhus med okända skador.

Anmälan om rån

I Strängnäs mottog polisen vid 01-tiden anmälan om ett misstänkt rån. En man berättade att han under hot fått lämna ifrån sig kontanter. Det finns ingen misstänkt men det hela rubriceras som grovt rån alternativt rån. Ingen skadades fysiskt vid händelsen.

Flera samtal om smällare

Utöver det har polisen i Sörmland fått in många samtal från allmänheten om höga smällar. Samtalen kommer från olika håll i länet och har gällt minderåriga som kastar smällare och fyrverkerier.

– Det har varit en hel del ärenden och samtal och vi gör så gott vi kan och försöker ingripa. Det är dock svårt att hinna åka på allt, säger Dennis Johansson Strömberg.

Under natten har det också rapporterats in en rad ärenden gällande bland annat berusade personer och viltolyckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.