Den kopplerimisstänkta kvinnans advokat, Thomas Jönsson, menar att åklagaren har ett svårt arbete framför sig om hon ska kunna bevisa att hans klient är skyldig. Foto: SVT/Maria Lapenkova

Misstänkta kvinnan nekar till koppleribrott

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 40-årsåldern som misstänks för grovt koppleri på en massagesalong i Eskilstuna kommun förnekar brott. Hennes advokat säger att hon inte haft kännedom om att sex sålts på salongen.

Advokat Thomas Jönsson företräder kvinnan som misstänks för grovt koppleri. Enligt honom finns det många tveksamheter i bevisningen mot kvinnan.

För det första måste åklagaren bevisa att pengatransaktioner haft med sexköp att göra och att den misstänkta kvinnan dessutom känt till att det handlat om pengar för sexuella tjänster.

– Hon har inte haft kännedom om det här, säger advokat Thomas Jönsson.

Att kvinnan haft vissa summor pengar på sitt privata konto, pengar som åklagaren menar handlar om betalning för sexköp, har flera andra förklaringar, menar kvinnan och hennes advokat.

I klippet berättar Thomas Jönsson mer om vad det är för pengar som funnits på kvinnans konto.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.