Mordet vid Östra skolan: I dag faller hovrättens dom

Uppdaterad
Publicerad

I dag faller hovrättsdomen i den uppmärksammade brottshärvan i Katrineholm där bland annat en man sköts till döds med flera skott vid Östra skolan. En 22-årig man dömdes i tingsrätten för att ha skjutit honom. En 41-årig tidigare polisinformatör dömdes för medhjälp till mordet. Nu väntas en av dem frias.

Den 22-årige mannen, som i tingsrätten dömdes till 18 års fängelse för mord och penningtvättsbrott, har tidigare blivit försatt på fri fot i väntan på hovrättens dom. Av allt att döma lär han bli friad från mordet.

Polisinformatör fortsatt häktad

Den enda som fortfarande sitter häktad misstänkt för inblandning i mordet är en 41-årig man. Han dömdes i tingsrätten till 14 års fängelse, bland annat för medhjälp till mord. Enligt åklagarna har han agerat spindeln i nätet och planerat mordet på 35-åringen.

41-åringen, som under flera år varit informatör till polisen, hävdar dock att han inte haft något med mordet att göra och överklagade därför tingsrättens dom. I tingsrätten dömdes han även för grovt bedrägeri, grov utpressning, vapenbrott samt grovt vapenbrott.

Elva åtalades

Åklagarna överklagade också domarna för både 22- och 41-åringen då de vill se livstidsdomar på båda två.

Från början åtalades totalt elva personer för olika brott i den komplicerade härvan.

Klockan 11 på fredagen faller hovrättens dom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Brottshärvan i Katrineholm

Mer i ämnet