Nyköpingspolisen Henrik Hägglund tror sig ha en god bild av vad som ligger bakom mordet och mordbranden i Rosenkälla den 25 januari. Foto: Pontus Stenberg/Polisen

Mordmisstänkt kvinna åter anhållen – polisen letar efter två vittnen

Publicerad

Kvinnan i 50-årsåldern anhölls misstänkt för mord och mordbrand i en lägenhet i Rosenkälla den 25 januari, men släpptes på fri fot efter några dagar. Nu har hon anhållits igen.
– Det fanns uppgifter i utredningen som gjorde att vi behövde ha henne frihetsberövad, säger Henrik Hägglund vid Nyköpingspolisens enhet för grova brott.

Exakt vad det var som gjorde att hon inte bedömdes kunna förbli på fri fot vill han inte gå in på av utredningsskäl. Hon förhördes av polisen under tisdagen och åklagaren Fredrik Beijar ska fatta beslut senast i morgon torsdag om hon ska begäras häktad eller inte.

Söker två personer

Samtidigt har polisen delat ut lappar i brevlådor i området i jakt på vittnen.

– Ett antal personer har hört av sig men vi saknar två personer som har rört sig i området och som vi inte vet vilka det är. Vi vill att de hör av sig. De är inte misstänkta för något utan vi vill komma i kontakt med dem för att kartlägga hela tiden kring mordet, säger Henrik Hägglund.

Exakt vilken tidpunkt de ska ha rört sig i området vill han inte säga för att inte påverka eventuella anda vittnen.

Ytterligare en person, en 51-årig man, är misstänkt för mordet. Han rökskadades i samband med branden och låg till en början nedsövd på sjukhus med allvarliga skador. Nu är han vaken och befinner sig i häktet.

– Han ska höras igen i morgon, säger Henrik Hägglund.

Tror sig veta vad som hänt

Vad 51-åringen och kvinnan misstänks ha för motiv till mordet är inte känt, men polisen har sina teorier.

– Vi har haft tankar om motivet redan från dag ett, men det är inget vi tänker berätta om. Men jag tycker att vi börjar få en god bild av vad det är som har hänt, säger Henrik Hägglund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mord och mordbrand i Rosenkälla

Mer i ämnet