Eskilstunaborna Erik Stenström, Hilda Bertilsson och Klara Borgedahl kan nu boka tid för vaccin. Hör hur de tänker i klippet ovan. Foto: SVT

Nu kan 16-åringar boka vaccintid – i vissa kommuner

Uppdaterad
Publicerad

Från och med idag, måndag, kan de som är födda 2005 eller tidigare boka tid för vaccin mot covid-19 i Eskilstuna, Katrineholm och Flen. Själva vaccineringen för tonåringarna påbörjas nästa vecka.

I Gnesta påbörjas också vaccineringen nästa vecka. Där gäller drop in på vårdcentralerna Gnesta och Frösjön vissa dagar.

På Träffen i Nyköping och på Campushallen Strängnäs gäller också drop in särskilda tider. Där är de första datumen under vecka 33. Just nu kan inte de som är under 18 år vaccinera sig i Oxelösund, utan de hänvisas till drop in-tiderna i Nyköping.

Coronaviruset i Sörmland

Ser olika ut i länet

På vårdcentralen Trosa gäller också drop in, där är första datumet den 5 september. I Vingåker inleds vaccinering av personer födda 2005 eller tidigare under vecka 35 på vårdcentralen Doktor.se.

Exakt vilka tider som gäller finns att läsa på 1177.se.

I klippet ovan får du se och höra några ungdomar i Eskilstuna som på måndagen fick möjlighet att boka tid för vaccin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet