Se hur testet går till och hör smittskyddsläkaren berätta vad som händer när resultatet kommer i klippet ovan. Foto: SVT

Stort intresse för antikroppstester i Sörmland – hundratals har bokat tid

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagen startade antikroppstesterna i Sörmland och intresset för att ta reda på om man har haft covid-19 är stort. Hundratals personer har bokat tider.

– I går hade omkring 600 anmält intresse och i morse fick jag höra att nästan alla tider ska vara uppbokade, säger Signar Mäkitalo, smittskyddsläkare i Sörmland. 

Under måndagen kunde sörmlänningarna börja boka tider för att göra antikroppstester hos Region Sörmland. För att få ta testet krävs, förutom att man är över 18 år och folkbokförd i länet, att man har varit helt frisk i minst tre veckor. 

Och intresset för provtagningen har varit stort. Men om man inte får en tid omedelbart behöver man inte vara orolig.

Coronaviruset i Sörmland

– Det går lika bra att göra testet i september, säger Signar Mäkitalo. 

Se när SVT Nyheter Sörmlands reporter gör testet och hör smittskyddsläkaren berätta vad som händer om man har antikroppar i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet