Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skepparen Carl-Fredrik Kleman, stationsansvarig hos Sjöräddningssällskapet i Strängnäs, är glad över den nya sjöräddningsbåten. I klippet får du följa med ut på sjön. Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Ny sjöräddningsbåt ska ge snabbare insatser i Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Genom en donation har Sjöräddningssällskapet i Strängnäs fått en ny räddningsbåt, som kommer att bidra till både snabbare och säkrare sjöräddningar.

– Just att båten är så snabb och lättmanövrerad gör att vi kommer kunna utföra insatser som är säkrare för alla, säger skepparen Carl-Fredrik Kleman, stationsansvarig hos Sjöräddningssällskapet i Strängnäs.

Sjöräddningssällskapet i Strängnäs består av 24 sjöräddare som utför omkring 60 sjöinsatser årligen.

– Det är en blandning av akuta larm där det finns direkt fara för liv, förebyggande insatser och en del fall där vi assisterar räddningstjänst, sjukvård och polis.

Arbetar ideellt

Alla sjöräddare jobbar ideellt och ska vid jourtjänstgöring och larm kunna infinna sig vid räddningsbåten inom 15 minuter. Det är ingenting som sjöräddarna ser som problematiskt.

– Det är så roligt och alla blir så tacksamma efter att vi hjälpt till.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer