Brandkärrsskolan i Nyköping. Foto: SVT

Nya mötesplatsen i Brandkärr kan hamna i en skolmatsal

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen presenterade Nyköpings kommun resultatet från den medborgardialog som genomfördes i oktober förra året i Brandkärr. Syftet var att Brandkärrsborna skulle diskutera en framtida mötesplats.

Nu föreslår det externa företaget som intervjuade närmare 200 personer i Nyköping att den nya mötesplatsen ska ligga i Brandkärrsskolans matsal.

– Det var en väldigt fin matsal och den skulle absolut kunna gå att utveckla. Nu ska tjänstemännen som kan de här frågorna jobba fram några förslag till politiken. Då tar vi en ny vända med Brandkärrsborna, säger Torbjörn Olsson (C), ordförande i Kompetens- och arbetsmarknadsnämnden.

Förslagen väntas vara framtagna till hösten iår.

Kommunen avsätter pengar mot segregationen

Utöver arbetet med den nya mötesplatsen har Nyköping avsatt nio miljoner kronor i årets budget för att motverka segregationen i kommunen.

Av de pengarna satsas en halv miljon kronor på ökad trygghet i Brandkärr. Bland annat ska fotbollsplanen belysas och buskage röjas.

Ytterligare en och en halv miljoner kronor går till läxhjälp Brandkärrsskolan och Långbergsskolan. Åtgärden väntas nå 150 elever.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.