Simon Hoof, etableringsansvarig, berättar att planen på sikt är att ha kontoret här i Munktell science park. Här syns han tillsammans med bland annat kommunalråd Jimmy Jansson (S). Foto: SVT

Nyetablering av it-företag i Eskilstuna väntas ge 40-tal nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Ett 40-tal nya jobb sägs bli aktuella inom några år när it- och kommunikationsföretaget Consid etablerar sig i Eskilstuna. Företaget finns redan på 26 orter i Sverige. Att man nu även kommer till Eskilstuna beror enligt vd:n på att man ser potential på flera sätt här.

– Inte bara det geografiska läget lockar, regionen har också en stark företagskultur. Att Mälardalens högskola också finns i staden har bidragit till att vi valt att etablera oss här, säger vd Peter Hellgren i ett pressmeddelande.

Framtidsbransch

På måndagen höll företaget presskonferens tillsammans med Eskilstuna kommun om etableringen. Kommunens näringslivsdirektör Niklas Edmark anser att etableringen är viktig, bland annat för att it och kommunikation är en framtidsbransch.

Företaget räknar med att ha anställt minst 40 personer i Eskilstuna inom två år.

Gick enligt plan i Nyköping

När företaget etablerade sig i Nyköping 2019 talades det också om ett 40-tal nya jobb – och idag jobbar 41 personer på kontoret där berättar Peter Hellgren. Det handlar om 35 konsulter, två säljare, två rekryterare och två i ledningsfunktioner.

Är det realistiskt att tro på en likartad utveckling i Eskilstuna?

– Ja, det tror jag, och mycket är kopplat till möjligheten att jobba på distans mot Stockholm. Där är det väldigt stor brist på den här kompetensen, säger Peter Hellgren.

Han påpekar att kompetensbristen är stor i hela branschen och att man måste bli bättre på att locka folk till yrket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.