Eskilstunas målvakt Gianluca Curci boxar bort bollen under fotbollsmatchen i Superettan mellan AFC Eskilstuna och Helsingborg den 15 september 2018 i Eskilstuna. Foto: Bildbyrån

Oavgjort i superettans toppmöte mellan AFC och Helsingborg

Det var en målsnål tillställning i toppmötet mellan AFC Eskilstuna och Helsingborg. I en rätt chansfattig match lyckades inget av lagen få in bollen i mål och matchen slutade 0—0.

Helsingborgs Andreas Granqvist, som missade landskampen mot Turkiet i måndags på grund av sjukdom, spelade hela matchen.

Helsingborg toppar allt jämt tabellen, två poäng före Falkenberg, och fem poäng före AFC på kvalplats.

I Borlänge blev det desto fler mål. Hemmalaget Brage tog ledningen med 2—0 efter 39 minuter i mötet med Norrby. Men i slutet av den första halvleken reducerade Nicklas Savolainen till 2—1. Reduceringsmålet till trots — det var Richard Yarsuvat som var den store hjälten. Med två mål i den andra halvleken såg han till att Norrby tog hem segern med 3—2.

Tre viktiga poäng för Boråslaget som ökar avståndet till lagen på nedflyttningsplats. För Brage var det ett tungt poängtapp i jakten på en allsvensk kvalplats.