Ökat söktryck till MDH – nära 5 000 fler sökande

Uppdaterad
Publicerad

Intresset för att börja studera på universitet och högskola har ökat, och när Antagning.se stängde natten mot söndagen hade sökantalet slagit rekord. Mälardalens Högskola hade nära 5 000 fler sökande till höstterminen jämfört med terminen innan.

Sammanlagt har drygt 419 000 personer anmält sig till hösten högskoleutbildningar, vilket är en ökning med tre procent och slår förra terminens sökrekord.

– Att allt fler söker till högskolan beror sannolikt till stor del på hur både samhälle och arbets­marknad påverkas av pandemin, säger Maria Linna Angestav, vikarierande generaldirektör för UHR, i ett pressmeddelande.

Till Mälardalens Högskola har nära 35 000 personer sökt, vilket kan jämföras med förra höstterminens 30 000. Hösten 2019, innan pandemin bröt ut, sökte 25 000 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.