Det har varit ont om folk på Friskis och Svettis i Eskilstuna. Hör kommunikatören Sara Karlborg om läget just nu. Foto: SVT

Oro för corona tömmer gym i Eskilstuna

Publicerad

För att minska risken att bli smittad av cornaviruset är det många som undviker gymmet. Det har Friskis och Svettis i Eskilstuna märkt av, då antalet besök förra veckan minskade med 50 procent.

Än så länge håller gymmen i Eskilstuna öppet, men en hel del restriktioner har införts för att minska spridningen av coronaviruset. På Friskis och Svettis har man bland annat ställt in seniorpassen och familjegympan. Man har även reducerat antalet platser på gruppträningarna med 50 procent och man har skärpt städrutinerna.

– Folk i allmänhet är väldigt glada för att vi ändå håller öppet, säger Sara Karlborg som är kommunikatör.

Coronaviruset i Sörmland

Är ni rädda för att äldre personer ska smittas på gymmet?

– Det är så passa gott om utrymme just nu så det inte ska vara någon fara i mitt tycke.

Trots minskad aktivitet på gymmet är det inte tal om att dra ner på personalen. Sara Karlborg har inte heller fått några indikationer på att man kommer att stänga gymmet.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer, så ändrar dem så ändrar vi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet