Foto: SVT

Tilltänkt styrelsetrio i AFC Eskilstuna hoppar av

Uppdaterad
Publicerad

På onsdag var det tänkt att Tommy Hamberg, Thomas Rulander och Mattias Stjernström skulle väljas in i AFC Eskilstunas klubbstyrelse, men trion har nu hoppat av i elfte timmen och det extra årsmötet har skjutits upp.

– Det är korrekt att vi gör bedömningen att det inte finns förutsättningar. Jag vill inte säga så mycket mer, säger Tommy Hamberg till SVT Nyheter Sörmland.

Johan Skyttberg, Roger Ljungqvist och tränaren Nemjana Miljanovic har valt att lämna sina uppdrag i AFC Eskilstunas styrelse.

Valberedningens förslag till nya ledamöter var Tommy Hamberg, Mattias Stjernström och Thomas Rulander.

Tackade ja

De tre tackade ja i somras och skulle väljas in på ett extrainsatt årsmöte på onsdag, men har nu ändrat sig, vilket Eskilstuna-Kuriren var först med att uppmärksamma.

AFC:s ordförande Alex Ryssholm bekräftar att trion inte längre ställer upp, men är i övrigt fåordig om avhoppet.

– Jag vill inte diskutera det. Vi hade självklart ett samtal men det är inte rätt tillfälle att prata om det. Självklart är det tråkigt men man måste respektera dem. Det är deras privata beslut.

Ryssholm säger att det extra årsmötet har skjutits fram i väntan på att valberedningen tar fram ett nytt förslag.

På nedflyttningsplats

Förra veckan skapade AFC rubriker sedan Aftonbladet skrivit att flera spelare vittnat om mobbning och utfrysning.

Samtidigt är laget inne i en viktigt skede på säsongen och ligger med elva matcher kvar på nedflyttningsplats. I kväll spelar AFC mot den allsvenska tabelltvåan Djurgården på Tunavallen.

Men Alex Ryssholm tror inte att laget påverkas av den senaste tidens skriverier.

– Vi har ingen turbulens i laget. Detta påverkar inte alls våra spelare. Vi koncentrerar oss på sportsliga grejer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.