Michael Sjölin är idrottsligt sakkunnig i Kampsportsdelegationen. Foto: TT/Länsstyrelsen

Skoglunds hjärnblödning påverkar framtida beslut om proffsmatcher

Uppdaterad
Publicerad

Nyköpingsboxaren Erik Skoglund ligger i koma efter att ha drabbats av en hjärnblödning i samband med ett träningspass under fredagen. Enligt Kampsportsdelegationen kan händelsen påverka bedömningen av tillstånd till framtida kampsportsevenemang i Sverge.

– Först och främst vill jag säga att det här är en hemsk olycka och att det bara är att hoppas nu att det går så bra det kan gå både för Erik och hans familj, säger Michael Sjölin, idrottsligt sakkunnig i Kampsportsdelegationen.

Kampsportsdelegationen har sitt säte vid Länsstyrelsen i Örebro län men beslutar om kampsportsärenden i hela landet och är den instans som prövar ansökningar om att arrangera alla typer av kampsportsmatcher. Delegationen kan även återkalla eventuella tillstånd.

”Får en roll i framtida beslut”

Enligt Michael Sjölin kan händelserna kring Skoglund komma att påverka framtida beslut och tillstånd.

– I just det här fallet kan vi ju inte säga något eftersom vi ännu vet för lite om vad som hänt, men rent generellt kan man säga att alla händelser och allt som rapporteras in till delegationen spelar ju givetvis en roll i framtida beslut, säger Michael Sjölin.

Ovanlig händelse

Erik Skoglund blev illamående och fördes akut till sjukhus efter ett sparringpass hemma i Nyköping i fredags. Skoglund har rykte om sig att vara mycket nogrann med skydd och säkerhet i samband med träning.

– Jag har ju inte full historisk överblick men jag har svårt att påminna mig om att det hänt något liknande över huvud taget, i alla fall i Sverige, säger Michael Sjölin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.