Foto: Pontus Stenberg

23-åring efterlyst för mordet i Nyköping – häktad i sin frånvaro

Uppdaterad
Publicerad

I mitten av september sköts en 21-årig man till döds vid en busshållplats i närheten av Långbergsskolan i Brandkärr i Nyköping. Nu är en 23-årig man häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mord, två fall av försök till mord och grovt vapenbrott.

En 23-årig man häktades i sin frånvaro på torsdagsförmiddagen vid Nyköpings tingsrätt.

Mannen är misstänkt för att ha mördat en person och försökt mörda två andra personer. Enligt åklagaren ska mannen ha avfyrat skott med ett skjutvapen. Det ska ha inträffat vid Stockholmsvägen i Nyköping, i höjd med Långbergsskolan, vid 23-tiden den 17 september 2020.

Mördad 21-åring i Brandkärr

Internationellt efterlyst

Mannen är internationellt efterlyst och åklagare och polis vädjar till allmänheten att höra av sig om man har kunskap kring var någonstans personen befinner sig.

23-åringen har redan ett långt brottsregister. Han har tidigare dömts för bland annat grov stöld, skadegörelse, ringa narkotikabrott och våld och hot mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mördad 21-åring i Brandkärr

Mer i ämnet