Personbil och lastbil kolliderade i korsning – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En personbil och en lastbil krockade i en korsning i Katrineholm under torsdagskvällen. Föraren i personbilen fördes till sjukhus.

Vid klockan 18.45 larmades polis, ambulans och räddningstjänst till en trafikolycka i höjd med Scaniakorsningen i Katrineholm. Vägen stängdes snabbt av i båda riktningar.

– Det är en personbil och en lastbil som har kolliderat i en korsning. Det är mycket skräp på vägen, sa polisens presstalesperson Erik Terneborn strax efter att polisen anlänt.

Förare satt fast i bilen – fördes till sjukhus

Enligt polisen ska personbilen ha kört in i sidan på lastbilen vilket resulterat i stora skador. Föraren till personbilen, som räddningstjänst och ambulans fick hjälpa ut ur bilen, fördes till sjukhus. Personen klagade på smärtor i arm, rygg och ben, men var vid medvetande.

Vårdslöshet i trafik

– Föraren av personbilen är misstänks för vårdslöshet i trafik efter att inte ha observerat väjningsplikten och kört rakt in i sidan på lastbilen, säger polisens presstalesperson Thomas Agnevik på fredagsmorgonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.