Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Följ med SVT:s reporter till tre platser som pekats ut som otryggast i Nyköping i en rapport från polisen och Nyköpings kommun. Foto: SVT

Platserna som pekas ut som Nyköpings otryggaste

Publicerad

Tre platser i Nyköping pekas ut som särskilt otrygga i polisens och kommunens gemensamma lägesbild som släpptes i slutet av maj. Öppet narkotikamissbruk, skadegörelse för miljonbelopp och negativt påverkad kollektivtrafik sticker ut i rapportens innehåll.

Lägesbilden tas fram av polisen och Nyköpings kommun med jämna mellanrum och bygger dels på polisens egna iakttagelser, medborgardialog, men också systematisk sammanställning i arbetssättet EST, Effektiv samordning för ökad trygghet, där den upplevda otryggheten på en given plats kan mätas.

Den senaste lägesbilden för Nyköping släpptes i maj och där konstateras det också att antalet anmälda våldsbrott mot unga (7-17 år) har ökat och ligger över rikssnittet.

I klippet ovan: Följ med till de platser som upplevs som otryggast i Nyköping.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.