Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se i videon vad de tre största partierna i Nyköping vill göra för att öka tryggheten på de utpekade platserna. Hör Ahmad Eid (M), gruppledare, Malin Karlsson (SD), gruppledare, och Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande, i klippet ovanför.

Så vill Nyköpings största partier öka tryggheten

Uppdaterad
Publicerad

Antalet anmälda brott mot unga ökar och ligger över rikssnittet, enligt färska siffror. Det gör att trygghetsfrågan står högt upp på agendan i slutspurten av den lokala valrörelsen i Nyköping.

Enligt polisen i Nyköping så ökar antalet anmälda våldsbrott mot unga mellan 7 och 17 år och ligger över rikssnittet. Sedan 2018 har också antalet anmälda skadegörelsebrott och brott mot annan person ökat, detta enligt siffror från Brå, Brottsförebyggande rådet.

Polisen och kommunen har tillsammans tagit fram en lägesbild som visar att flera platser i Nyköping anses otrygga. Narkotika och skadegörelse sticker också ut i rapportens innehåll.

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

De tre största partierna i kommunvalet i Nyköping 2018, Socialdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna, klassar alla tre trygghetsfrågan som den största inför valet 2022.

Hör vad gruppledarna för Nyköpings tre största partier vill göra för att öka tryggheten i staden i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Följ dina lokala nyheter om valet i Sörmland

Mer i ämnet