Polisen om mordet i Nyköping: ”Vittnen hörde en smäll”

Uppdaterad
Publicerad

Vittnen hörde någon form av smäll i fredags kväll innan lägenheten i Rosenkälla i Nyköping började brinna. Nu söker polisen fler personer som varit i området i samband med det misstänkta mordet på en man i 70-årsåldern.

Polisen larmades till lägenhetsbranden klockan 21 på fredagen. Flera personer har berättat för polisen att de hört en smäll vid 21-tiden.

– Jag vill inte kalla det för en explosion, men det ska ha varit en smäll, säger Lars Liewenborg, chef för polisens grova brott-gruppen i Nyköping.

Mord och mordbrand i Rosenkälla

”En ovanlig situation”

Under tisdagen häktades en 51-årig man på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat en man i 70-årsåldern. Då 51-åringen skadades allvarligt i branden och är nedsövd på intensivvårdsavdelningen på sjukhuset är han häktad i sin frånvaro. Mannen har bevakning på sjukhuset.

– Vi har en person som är på sannolika skäl misstänkt för mord, men som vi inte har kunnat prata med. Det är en väldigt speciell och ovanlig situation, säger Lars Liewenborg.

Söker fler vittnen

Enligt honom ser utredningsläget bra ut, men han vill inte kommentera bevisläget.

– Vi har knackat dörr i området och genomfört tekniska undersökningar som är långt ifrån klara.

Polisen uppmanar folk som varit i området och kan ha gjort iakttagelser mellan klockan 18-21 i fredags kväll att höra av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord och mordbrand i Rosenkälla

Mer i ämnet