Lars Liewenborg är chef för grova brottsroteln i Nyköping. Foto: SVT/TT

Polisen om yxattacken: ”Vi har en bild av vad som hänt”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har nu börjat få en bild av vad som hände på söndagskvällen i Gnesta när två personer attackerades av en man med yxa. Men man är fåordig om vad som föranlett bråket.

Det var en man i 50-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern som skadades av gärningsmannen. Enligt polisen uppstod ett bråk i lägenheten där mannen skadades allvarligt.

– I samband med detta lämnar kvinnan lägenheten. Gärningsmannen följer då efter och hon blir attackerad utanför lägenheten, säger Lars Liewenborg, chef för grova brottsroteln i Nyköping.

Gnesta

Yxan hittades på brottsplatsen

Efter det ska flera personer som bevittnat attacken rört sig till platsen, ambulans och polis anländer och gärningsmannen grips på plats.

Polisens tekniker har nu undersökt brottsplatsen. Där har man hittat en yxa, men det finns också uppgifter om knivar. Polisen har också förhört flera vittnen.

Den misstänkte gärningsmannen, en man i 55-årsåldern, har under tisdagen förhörts. Han ska också undersökas av en rättsläkare.

Är bekanta med varandra

Den skadade mannen och kvinnan ska enligt Liewenborg ha fått lämna sjukhuset. Hur de känner gärningsmannen vill han inte säga i nuläget.

– Det vill jag inte gå in på, men de är bekanta.

Kan du säga vad som orsakat bråket?

– Vi har en bild och en arbetshypotes, men den kan jag inte lämna ut.

Den misstänkta gärningsmannen anhölls under natten till måndag misstänkt för två mordförsök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gnesta

Mer i ämnet