I klippet ovan kan du höra vilka åtgärder som skolan satt in efter att smittan upptäckts. Foto: SVT

Rektorn efter klusterutbrottet på skolan: ”Är oroligt”

Uppdaterad
Publicerad

I söndags fick rektorn på Lagersbergsskolan i Eskilstuna ett samtal av smittskyddsläkaren Signar Mäkitalo – elever och medarbetare på skolan hade blivit smittade av de nya mutationerna.

– Vi fick hantera det som en snabbsmittande variant, säger rektorn Gabriella Rosell.

Skolans lokaler ekar tomma, det är endast fritidsverksamheten som är igång under lovet. Hon beskriver det som tur i oturen att sportlovet precis hade börjat.

– Det var verkligen tur med tajmingen, säger hon.

Coronaviruset i Sörmland

Negativt provsvar

Det är totalt fem personer som drabbats, både elever och medarbetare på skolan. Enligt rektorn har ett 20-tal medarbetare som arbetat nära de smittade testat sig. Ett 15-tal svar har kommit in, hittills har alla varit negativa.

”Klart att det är oroligt”

Alla föräldrar på skolan har fått uppdatering kring situationen i appen Vklass. Förhoppningen är att skolan ska kunna öppna nu på måndag. Enligt Hans Ringström, skolchef för grundskolan, så kan det bli aktuellt att inte ha skolan öppen ifall det skulle saknas för många lärare.

Vad känner du som rektorn kring situationen?

– Det är klart att det är oroligt. Vi behöver göra vad vi kan för att ska vara en så säker och bra arbetsmiljö som möjligt, säger Gabriella Rosell.

I klippet ovan kan du höra mer om vilka åtgärder som vidtagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet