Rektor Jannice Kloibhofer känner inte igen sig i kritiken som före detta anställda riktar mot skolans ledning.

Rektorn: ”Vi har en god dialog”

Uppdaterad
Publicerad

Personalen lämnar Fröslunda-Skjulstaskolan. Flera som slutat anklagar ledningen för att inte lyssna och samverka. Men rektor Jannice Kloibhofer säger att det finns ett positivt arbetesklimat på skolan.
– Jag upplever att vi har en jättegod dialog, säger hon.

Rektor Jannice Kloibhofer, som tillträdde 2015, känner inte igen sig i den kritik som tidigare personal riktar mot hennes ledning. Att hon inte gett personalen det stöd de behöver är inget hon hört förut, säger hon.

Läs mer: ”Slagsmålsskolan” – våldet har härskar på Fröslundaskolan

– Det känner jag är oroväckande om de säger så. Om någon slutar har vi alltid avslutande samtal om vad de tyckt om skolan så att vi kan se vad vi kan ta med oss. Om de uttrycker att de inte fått stöd så är det någonting vi missat i de här samtalen, säger Jannice Kloibhofer.

”Ingen minskning”

Angående kritiken mot att den specialpedagog som fanns knuten till skolan plockades bort säger hon att det inte minskat det elevhäslostödjande arbete på skolan.

– Jag upplever inte att det tagits bort. Specialpedagogen har inte lyckats, utan jag har speciallärare. Så det är inget minskat elevhälsoteam, utan snarare utökat sedan dess, säger hon.

Ledningen försvarar samarbetsförmåga

I en rapport till sin chef är specialpedagogen mycket kritisk till den då nya skolledningen. Ledningen var inte intresserade av att ta till sig av det arbete som gjorts, och införde ett auktoritärt och detaljstyrt ledarskap, skriver pedagogen.

Den bilden delas inte av Jannice Kloibhofer.

– Den personen kanske upplevde det så. Från min sida så skulle jag säga att vi hade samarbete, vi hade dialoger, vi hade grupper, stora och små. Sedan till slut är det ändå jag som rektor som ska ta ett beslut.

”Skulle placera mina egna barn där”

SVT:s granskning har visat att våld och trakasserier på Fröslunda-Skjulstaskolan är långt mycket vanligare än på andra skolor i kommunen. Skolan toppar statistiken över antalet kränkningsanmälningar, och flera föräldrar till elever som går eller gått på skolan vittnar om grova övergrepp.

Läs mer: Anna utsattes för sexövergrepp inför sina klasskamrater

Men rektor Jannice Kloibhofer tycker inte den negativa bilden borde avskräcka föräldrar från att placera sina barn i skolan.

– Jag skulle placera mina egna barn där, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Slagsmålsskolan

Mer i ämnet