Se Mathilde Stavehaug ge sina tre bästa tips för en lyckad nyårsrevy. Foto: SVT

Revydrottningen ger sina bästa tips för en lyckad revy

Publicerad

Eskilstunarevyn har prisats för sina shower. Men vad behövs egentligen för att skapa en vinnande revy?

På nyårsafton är det flera revyer som har premiär runtom i Sörmland. I Strängnäs, Nyköping, Katrineholm, Trosa och Gnesta blir det show. Eskilstunarevyn, som firar 30 år, har premiär för sin jubileumsshow ikväll.

– Jubileumsshowen blir en färgsprakande show med mycket musik och humor, säger Mathilde Stavehaug som är producent och VD för revyn.

Har vunnit Revy-SM

Eskilstunarevyn tog bland annat guld i Revy-SM i år.

– Vi vill vara en revy som hänger med i tiden. Vi har med mycket nytt och modernt, men även några gamla godingar eftersom det är jubileum, säger Mathilde Stavehaug.

Viktigt att vara rätt i tiden

Att ta upp händelser som folk har pratat mycket om under året som gått är viktigt för att visa att man hänger med i tiden enligt regissören Anders Stark.

– Vi tar upp saker som har hänt under året och skruvar till det lite. Det har varit mycket under 2018 som vi har kunnat göra något av, till exempel ett val som ännu inte är klart och skandalerna inom Svenska Akademin.

Hör Mathilde Stavehaugs tips på hur man lyckas med en bra revy i videoklippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.