Anders Berglöv (S) kom plötsligt tillbaka till politiken i mars i år, efter att ha varit borta från den i flera år. Nu väntas han fortsätta som kommunalråd i åtminstone i några år. Foto: SVT

Rödgrönt minoritetsstyre att vänta i Flen

Publicerad

S, V och MP har kommit överens om att bilda en styrande minoritet i Flen. Det meddelade partiernas toppnamn på tisdagseftermiddagen.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet fick tillsammans bara drygt 42 procent av rösterna i Flen. Nu avser man ändå att ta makten i kommunen.

Samarbete över blockgränsen

- Vi måste bygga fram en budget som flera allianspartier kan acceptera, säger Anders Berglöv (S).

Val 2018 Sörmland

Enligt Berglöv är det inte aktuellt för Alliansen att ta makten via stöd av SD, vilket gör den rödgröna minoriteten till det största alternativet.

Nästa kommunfullmäktigemöte är nu på torsdag. 

Tog över i mars

Berglöv tog över som kommunstyrelsens ordförande i början av mars i år, detta efter att det tidigare kommunalrådet Jan-Erik Larsson klivit av på grund av hälsoskäl. Nu väntas han sitta kvar som ordförande i minst ett par år.

- Min tanke var ju från början att inte återvända till politiken. Men det var en akut situation i partiet och då gick jag in i rollen. Jag vill lämna över till yngre krafter, men man ska inte ha någon bestämd tidsplan för sådant, säger Berglöv.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet