Urban Granström (S), Martina Hallström (C), Malin Hagerström (MP) Foto: Erik Norbergh

Nytt styre klart i Nyköping: Centern går över till de rödgröna

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet bildar ett nytt styre i Nyköping tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Det meddelade de tre partierna på en presskonferens.

Det politiska läget i Nyköping har varit låst sedan valet då inget av de traditionella blocken fick egen majoritet. Länge såg det ut som om Alliansen skulle ta över då Sverigedemokraterna deklarerat att de skulle stödja deras budget.

Men sedan valde Centerpartiet att hoppa av samarbetet med hänvisning till att man inte vill styra med stöd av Sverigedemokraterna.

Val 2018 Sörmland

Får majoritet

Men nu är ett nytt styre alltså klart. Centerpartiet har kommit överens med Socialdemokraterna och Miljöpartiet om att styra kommunen under kommande mandatperiod. I och med att de väntas få stöd av Vänsterpartiet i en budgetomröstning får de majoritet i fullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet