Uttalandena gjordes i ett videomeddelande till de anställda som flera medier har tagit del av, och som bekräftats av Ryanair. Foto: TT

Ryanair kapar personalstyrkan

Uppdaterad
Publicerad

Lågprisflygbolaget Ryanair ska minska antalet anställda med upp till 1 500 personer, rapporterar Bloomberg News som hänvisar till uttalanden från Michael O'Leary, vd för Ryanair Holdings, på onsdagen.

Nedskärningen, som gäller både piloter och kabinpersonal, är en följd av minskade intäkter och förseningar på grund av flygförbudet mot Boeings 737 Max 8-plan.

Uttalandena gjordes i ett videomeddelande till de anställda som flera medier har tagit del av, och som bekräftats av Ryanair.

”De kommande veckorna ska vi göra vårt bästa för att minimera antalet uppsägningar, men en del är oundvikligt”, säger Michael O'Leary i videomeddelandet.

Före slutet av augusti kommer bolaget att meddela vilka baser som ska stängas och de första beskeden om uppsägningar beräknas till september, oktober, enligt Reuters.

Nedskärningar för vintersäsongen

I Sverige har det irländska flygbolaget sin bas på Skavsta flygplats i Nyköping.

För två veckor sedan skrev SVT Nyheter Sörmland om att Ryanair sänker tillväxtprognosen för nästa år och då varnade för att man kan komma att dra ner på destinationer eller helt stänga en del av sina 83 baser.

SVT söker representanter för Skavsta flygplats för en kommentar om huruvida Ryanairs verksamhet där påverkas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.