Foto: SVT

S, C, MP och KD ska styra Flen

Uppdaterad
Publicerad

I dag presenterar fyra partier sin majoritetsplattform för styret i Flen den kommande mandatperioden.

Det är Socialdemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Kristdemokraterna som beslutat att bilda majoritet i Flens kommun.

Bland punkterna i den majoritetsplattform som presenteras vid en presskonferens i dag ingår bland annat fortsatt arbete med att halvera försörjningsstödet, samverkan med andra kommuner för att klara kompetensförsörjning och kvalitet, att stärka företagandet och arbetsmarknaden och att ta fram en energi- och klimatplan.

Bättre mat till barn och äldre

Det skrivs även om ”behov av ett omtag för skolstrukturen i hela Flens kommun” – något som ska formas med inriktning på ett samarbete med Europaskolan. Omdiskuterade Ekbackens skola i Sparreholm och och Kyrkskolan i Mellösa ska fortsätta drivas som kommunala skolor.

Genom att med hjälp av inspiration och kompetensutveckling lyfta kommunens kökpersonal och i större usträckning köpa in närproducerade livsmedel vill de styrande partierna utveckla kostverksamheten.

Arbete mot diskriminering

Under mandatperioden ska man också se över möjligheterna att införa LOV inom hemtjänsten.

Majoritetsplattformen avslutas med punkten ”en kommun för alla”, där partierna tar upp vikten av att aktivt arbeta mot diskriminering och att låta denna aspekt genomsyra alla nämndernas arbete.

Se mer om det här i inslaget ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer