Foto: SVT

S + VFP + C bildar majoritet i landstinget

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartiet ansluter till koalitionen i landstinget i Sörmland, tillsammans med Socialdemokraterna och Vård för pengarna. Det meddelade partierna i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

SVT Nyheter Sörmland har tidigare rapporterat om att Centerpartiet vill ingå i majoritet tillsammans med S och VFP och att man förde diskussioner.

– Efter våra diskussioner med Socialdemokraterna och Vård för pengarna ser vi att vi har mycket goda förutsättningar för att få igenom vår politik med sörmlänningens bästa i fokus och att se hela länet i alla lägen, säger Mattias Claesson (C), i pressmeddelandet.

Val 2018 Sörmland

De tre partierna får tillsammans 42 av landstingsfullmäktiges totalt 79 mandat. 

– Med Centerpartiet som samarbetspartner kan vi genomföra en politik med ett starkt fokus på de utmaningar som vår hälso- och sjukvård står inför, säger Monica Johansson (S) och Jonas Lindeberg (Vfp), i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet