Så här såg det ut för några år sedan under studentfirandet i Eskilstuna. I år kommer firandet ske på annat sätt. Hör gymnasienämndens ordförande Robin Tannarp berätta om restriktionerna vid utspringet i år. Foto: SVT

Så blir årets studentfirande i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Studenterna i Eskilstuna kommer att få springa ut i år, men det kommer att ske på ett annorlunda och anpassat sätt. Det handlar bland annat om att klasserna får springa ut från olika dörrar vid olika klockslag på skolorna. 

På grund av coronakrisen blir det inget traditionsenligt firande där fyllda skolgårdar tar emot studenterna. Sedan tidigare har även Folkhälsomyndigheten och regeringen även beslutat att det inte kommer tillåtas några fester, baler eller lastbilsflak. Men årets studenter i Eskilstuna kommer att få springa ut från skolorna, om än på ett annat sätt än tidigare. 

Eskilstuna kommun skriver i ett pressmeddelande att man har valt att dela upp ceremonierna till olika platser och i vissa fall dagar. Klasserna får springa ut var för sig, vid olika klockslag och genom olika dörrar på skolorna.

Olika datum

Eleverna på Rekarnegymnasiet och Rinmangymnasiet kommer även att få springa ut olika dagar, den 12 och den 13 juni, då skolorna har många avgångsklasser. 

Eleverna på St: Eskils gymnasium och de fristående gymnasierna kommer att ha sina ceremonier den 13 juni. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.