Foto: TT

Göran Persson och Anitra Steen ger upp grannfejd

Uppdaterad
Publicerad

Anitra Steen och Göran Persson har under en längre tid haft en tvist med ett par som hyr en sommarstuga på deras tomt. Nu har tingsrättens dom kommit.

Det hela gäller en tvist om var gränsen mellan grannarnas tomter i Flens kommun egentligen går. Persson och Steen vill egentligen få bort grannarna som arrenderar mark av paret, detta med hänvisning till att marken behövs för jordbruk.

Bråket har bland annat resulterat i att Anitra Steen stämts, och friats, för hemfridsbrott. Detta efter att hon anklagats för att ha gått in på grannarnas tomt och fotograferat.

Läs mer: Anitra Steen tar på sig ansvaret för bilderna

Tvisten gick till slut hela vägen till Nyköpings tingsrätt. Där ville den före detta statsministern att hyresgästernas tomt skulle förminskas. Nu har alltså domen kommit.

Paret får betala

Tingsrätten menade att det fanns förutsättning för förlikning, detta efter att Anitra Steen och Göran Persson gett upp. Hyresgästernas tomt förblir lika stor som tidigare.

Persson och Steen får dessutom betala hyresgästernas rättegångskostnader på ungefär 20.000 kronor.

Läs mer: Steen och Persson stämmer grannarna

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.