Det krävs stora investeringar för att leva upp till kraven, menar affärsområdeschefen för elnät på Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö. Foto: TT

Så mycket dyrare blir elräkningen 2018

Uppdaterad
Publicerad

Nästa år blir elnätsavgiften högre i både Eskilstuna och Strängnäs. Men höjningen är liten jämfört med branschen i stort, menar bolaget Eskilstuna Strängnäs Energi och Miljö.

I ett pressmeddelande skriver det gemensamma driftbolaget att det krävs investeringar för att hålla hög leveranssäkerhet. Därför höjs elnätsavgiften i både Eskilstuna och Strängnäs till årsskiftet.

  • I Eskilstuna med fem procent.
  • I Strängnäs med två procent.

– Det ställs jättestora krav på investeringar i nätet. Man måste kunna åtgärda fel snabbare och mer och mer teknik krävs, säger Kjell Andersson, affärsområdeschef elnät.

Men ni menar att prishöjningen är liten jämfört med på andra håll?

– Det är en liten höjning. Vi försöker vara så måttfulla som det bara går.

Ingen höjning av fjärrvärmepriset

På andra håll krävs större förändringar för att leva upp till de nya kraven. I de områdena kommer man vara tvungen till större prishöjningar, enligt Kjell Andersson.

Vad gäller fjärrvärme blir det ingen prishöjning i någon av kommunerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.