Anton Berglund (SD), Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD), Ewa Callhammar (L), Magnus Leivik (M) och Tommy Fogelberg (V). Foto: SVT

Så säger landstingspartierna om att ingå i koalitionen

Uppdaterad
Publicerad

Socialdemokraterna och Vård för pengarna har valt att ingå i en koalition i landstinget Sörmland. Men partierna saknar majoritet och under torsdagen inleds de samtal med Centerpartiet. Vi lät de övriga partierna i landstinget svara om de är villiga att ingå i koalitionen vid en eventuell förfrågan.

Tommy Fogelberg (V)

– Vi stödjer koalitionen. Om vi kan komma överens så skulle vi både kunna tänka oss att ingå i koalitionen och stötta den.

Anton Berglund (SD)

– Vi har inte fått någon fråga från något av partierna, men skulle vi få det så är jag beredd att samtala med samtliga parter.

Magnus Leivik (M)

– Moderaterna föredrar att samarbeta inom Alliansen, samt med Vård för pengarna.

Ewa Callhammar (L)

– Vi har dörrarna öppna för Vård för pengarna och hoppas att de kommer tillbaka till oss. Vi vill ha en allians bestående av M, C, KD, L och Vård för pengarna.

Marie-Louise Forslund Mustaniemi (KD)

– Det finns inget stort intresse från vårt parti att ingå i styret bestående av S och VFP. Det innebär att vi avstår eventuella förfrågningar och sitter kvar i opposition.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Sörmland

Mer i ämnet