Foto: SVT

Samir och Victor tog över skolinvigning i Flen

Uppdaterad
Publicerad

Idag invigdes den nya skolan Bildningscentrum Stenhamnmar i Flen. Skolans första dag bjöd på både sjungande och shufflande elever.

– Man hade inte förväntat sig det här av den här skolan för de har aldrig gjort något sånt här förut, säger niondeklassaren Olivia Andersson.

– De var väldigt roliga och gav många skämt, säger niondeklassaren Alice Magnusson.

Den populära shufflande duon Samir och Viktor överraskade eleverna på den nya skolan Bildningscentrum Stenhammar. Skolan är numera en F till 9-skola och ersätter Löten-, Nybble- och Söderskolan.

– Jag visste faktiskt att de skulle komma men det var roligt ändå, man trodde faktiskt inte att skolan skulle ta hit så kända personer, säger Olivia Andersson.

Niondeklassarna Oliva Andersson och Alice Magnusson var båda glada över Samir och Victors framträdande. Foto: SVT

Vill locka fler behöriga lärare

Kommunen tror att ihopslagningen av flera skolor kan vara ett sätt att öka betygsnittet och få fler elever att uppnå målen. Samtidigt vill man locka fler behöriga lärare med det nya skolbygget.

– Det som är viktigt är att lärare bara ska vara lärare. För det är som de sa här på scen ”det är ett tufft och utmanande arbete men också roligt och viktigt”, säger Lena Furén, barn- och utbildningschef.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.