Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ska kommunen och polisen samarbeta för att beslagta gängkriminellas tillgångar? Kommunalrådet Josefine Helleday (S) svarar på Sverigedemokraternas förslag i klippet. Foto: SVT

SD vill se ”Operation Klöver” i Eskilstuna – för att komma åt kriminellas tillgångar

Publicerad

Att beslagta gängkriminellas tillgångar kan vara ett sätt att sätta press och göra livet som gängkriminell tuffare. Det anser Sverigedemokraterna i Eskilstuna som nu vill att kommunen tar initiativ till ”Operation Klöver” – en insats mellan myndigheter som tidigare genomförts i Helsingborg.

Sverigedemokraterna tror att insatsen skulle kunna bidra till att motverka nyrekrytering till gängen.

– Kan man göra det svårt för de yrkeskriminella att behålla sina pengar då skulle man även kunna dämpa möjligheten för nya att vilja rekryteras in i de här nätverken, säger oppositionsrådet Kim Fredriksson (SD).

Fick in nio miljoner

Insatsen i Helsingborg gjorde det möjligt för Helsingsborg stad, polis och andra myndigheter att gemensamt, under fyra dagar, beslagta tillgångar till ett värde av nio miljoner kronor.

Ska kommunen ta initiativ till en ”Operation Klöver” i Eskilstuna? Kommunalrådet Josefine Helleday (S) svarar i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.