Elever på Skogsängsskolan i Eskilstuna berättar om hur de vill att den nya skolan ska se ut. Foto: SVT/Sandra Kjellström

Skola i Eskilstuna ska rivas och byggas upp på nytt

Publicerad

Skogsängsskolan i Eskilstuna saknar i dag yta för nio klassrum, bildsal, bibliotek och slöjdsal. Men snart ska skolan rivas och byggas upp på nytt.

I den första etappen ska skolan byggas ut med en del där alla nuvarande elever får plats. Sedan ska de gamla byggnaderna rivas för att ge plats åt en ny byggnad längs Vasavägen. Dagens drygt 400 elever blir då 525 stycken. Skolgården ska också bli större.

”Eleverna samlas”

I dag har eleverna lektioner i flera olika byggnader, dels i Postens gamla lokaler i Skogsängens centrum, dels i moduler på skolgården.

– Så ska det inte vara på sikt, utan då ska eleverna samlas i en gemensam byggnad på skolgården. Det kommer vi att kunna skapa när vi bygger ut skolan, säger Vanessa Scheffler, planarkitekt i Eskilstuna.

Förskolan Hattmakaren som ligger bredvid skolan ska också byggas ut och kommer då växa från att inrymma 80 barn till 160.

Vanessa Scheffler, planarkitekt i Eskilstuna, visar hur den nya Skogsängsskolan och förskolan Hattmakaren kommer att se ut.

Har fått flera synpunkter

Planförslaget är ute på samråd fram till den 10 december och då har invånarna chans att tycka till. Förra veckan hölls ett samrådsmöte där flera synpunkter kom upp.

– Vi har fått in tips om att vi behöver se över hur folk parkerar, som vi kommer att ta med oss i det fortsatta arbetet. Vi har också diskuterat hur vi tänker kring skolgården, att det är viktigt med en koppling så att man kan röra sig över den.

Den nya skolan och förskolan beräknas stå klara 2021.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer