Smittspårningen i Sörmland kan vara tillbaka på normala nivåer redan nästa vecka, enligt smittskyddsläkaren Signar Mäkitalo. Foto: SVT/Johan Nilsson/TT

Smittspårningen i Sörmland snart tillbaka på normala nivåer

Publicerad

Förra månaden, när antalet positiva covid-tester i Sörmland sköt i höjden, kunde det dröja mer än en vecka innan personer som testats positivt blev kontaktad av en smittspårare. Men tack vare att Region Sörmland nu anställt fler smittspårare blir de flesta coronasmittade kontaktade inom en till två dagar sedan testet togs.

Så snart som i nästa vecka hoppas regionen att det inte ska ta mer än två dagar innan alla sörmlänningar som konstaterats smittade av covid-19 ska kontaktas av en smittspårare från regionen.

En realistisk målbild, menar Sörmlands smittskyddsläkare Signar Mäkitalo, så länge inte antalet positiva fall ökar drastiskt igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet