Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Karin Krönenstedt är socialchef i Strängnäs kommun. I klippet förklarar hon varför hon tror att den ekonomiska situationen blir bättre för både kommunal och privat hemtjänst, om LOV avvecklas i Strängnäs. Foto: Otilia Bogen, SVT / SVT Grafik

Socialchefen i Strängnäs om förslaget: Så ska hemtjänsten förbättras

Publicerad

Kostnaden för den kommunala hemtjänsten i Strängnäs är en av de högsta i landet. Trots det är det antalet privata aktörer som ska begränsas, enligt det förslag som socialtjänsten har antagit. Enligt socialchefen Karin Krönenstedt handlar det om att färre aktörer gör det lättare att planera.

Enligt förslaget får inte brukarna själva välja vilken hemtjänstaktör de vill ha. I stället ska det avgöras av geografi.

– Kvaliteten ska bli bättre på det här sättet, både för den kommunala och den privata hemtjänsten, säger Karin Krönenstedt.

I klippet ovan förklarar hon varför hon tror att hemtjänsten blir bättre med färre aktörer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hemtjänsten i Strängnäs

Mer i ämnet