I början av juni levde 6 715 sörmländska barn i familjer med skulder hos Kronofogden. Foto: Jessica Gow/TT

Sörmland har högst andel barn som lever i familjer med skulder hos Kronofogden

Uppdaterad
Publicerad

Sörmland är det län i landet där flest barn bor i familjer där minst en förälder har skulder eller en pågående skuldsanering hos Kronofogden. Men det ser olika ut på olika håll i länet.

I början av juni levde 6 715 sörmländska barn i familjer med skulder hos Kronofogden. Det innebär att Sörmland toppar den inte så smickrande listan över län med högst andel barn i familjer med skulder hos myndigheten.

Stora skillnader

Samtidigt är skillnaderna stora mellan länets kommuner. I Flen är det 13 procent av barnen som lever under dessa förhållanden medan siffran ligger på sex procent i Trosa, skriver Kronofogden i ett pressmeddelande.

Och samtidigt som Sörmland toppar skuldligan så har det skett en minskning i jämförelse med förra året då 366 fler barn än i dag hade minst en förälder med skulder eller en pågående skuldsanering hos Kronofogden.

Flen: 13

Katrineholm: 13

Vingåker: 13

Eskilstuna: 11

Nyköping: 9

Strängnäs: 9

Gnesta; 8

Oxelösund: 8

Trosa: 6

Sammanlagt i länet: 10

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer