Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör biträdande regionpolischef Carina Lennquist om hur förstärkningen efter våldsvågen i Stockholm påverkar situationen i Eskilstuna. Foto: SVT

Poliser till Stockholm efter våldsvågen – Polischefen: Eskilstuna prioriteras

Uppdaterad
Publicerad

Polisregion Öst, där Sörmland ingår, skickar poliser till Stockholm efter den senaste tidens våldsvåg i huvudstaden. Men det kommer inte att påverka de polisiära prioriteringar som görs idag i Eskilstuna, säger biträdande regionpolischefen.

Drygt 100 poliser från hela landet förstärker Stockholm efter den senaste tidens våldsvåg. Det första beslutet som är taget gäller poliser i yttre tjänst och löper över två veckor från och med i helgen som var. Sedan kommer ett nytt beslut tas om man behöver förlänga tiden med förstärkning i Stockholm.

Även polisregion Öst bidrar med personal, men det ska inte påverka situationen i Eskilstuna.

– Eskilstuna är fortsatt prioriterat regionalt, säger Carina Lennquist, biträdande regionpolischef i polisregion Öst.

Kan förändras

Men det är något som kan komma att förändras.

– Om det eventuellt skulle handla om ännu större förstärkningar till Stockholm på ännu längre sikt till exempel. Då måste vi göra andra regionala prioriteringar. Regionalt är vi ändå nästan 3 000 medarbetare och så som det ser ut så påverkar inte det här nämnvärt. Men är det ett större antal och över längre tid så kommer det att påverka verksamheten på ett annat sätt, säger Carina Lennquist.

I klippet hör du Carina Lennquist om hur förstärkningen i Stockholm påverkar situationen i Eskilstuna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.