Sedan i fredags tillverkar personalen på Region Sörmland egna skyddsvisir för att hjälpa sjukvården, nu har de fått uppbackning av allmänheten. Foto: SVT/ Pontus Stark

Sörmlänningarna tillverkar skyddsvisir till vården

Uppdaterad
Publicerad

Det råder brist på skyddsutrustning till vårdpersonal på grund av coronaviruset. Sedan i fredags tillverkar personalen på Region Sörmland egna skyddsvisir för att hjälpa sjukvården, nu har de fått uppbackning av allmänheten.

Josefine Lindberg som är verksamhetsutvecklare inom logistik hos Region Sörmland fick i söndags en idé om att be länets invånare om hjälp.

– Jag skrev ett inlägg på facebook och efterlyste material till de här skyddsvisiren, vanligt overheadpapper men jag uppmanade även Sörmlänningarna att hjälpa till med tillverkningen. Och det har varit helt fantastisk uppslutning.

Ville hjälpa till

Sarah Forslund i Eskilstuna var en av dem som såg inlägget och bestämde sig för att hjälpa till.

– Det var en självklarhet, man gör ju ingen nytta genom att bara sitta hemma och skrolla i sitt flöde på sociala medier.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Sörmland

Mer i ämnet