20-åringen placerades i ett väntrum under rättegången om människorov. Väl inne blev han våldsam och sparkade sönder dörren. Foto: SVT/Polisen

Sparkade sönder dörr i tingsrätten – 20-åring åtalas

Publicerad

Han dömdes för människorovet i Oxelösund och under rättegången blev det oroligt. Nu åtalas 20-åringen för att ha sparkat sönder en dörr i tingsrätten.

Rättegången gällde en kidnappning i Oxelösund i början av juni. Sex personer stod åtalade och under rättegångens andra dag blev det stökigt både bland de misstänkta och bland åhörarna.

Sattes i ett väntrum

20-åringen ansågs som drivande i brottet och fick även det hårdaste straffet, två års fängelse.

Men under en paus i förhandlingen placerades 20-åringen i ett väntrum. Då ska denne ha sparkat på en dörr så att skador till ett värde av 7.000 kronor uppstod.

”Hör ett knak från dörren”

En häktesvakt säger i förhör:

”…han sparkar kraftiga sparkar, jag ser hur väggen buktar ut med varje spark och hör ett knak från dörren.”

I och med detta åtalas han nu misstänkt för skadegörelse. 20-åringen nekar till brott och har i övrigt varit mycket förtegen i förhör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.