Foto: Pontus Stenberg

Stopp på E4:an efter olycka

Uppdaterad
Publicerad

På lördagsmorgonen blev det totalstopp på E4:an i norrgående fil ungefär en kilometer innan trafikplats Vagnhärad.

En tankbil och två personbilar var inblandade i olyckan, som troligtvis berodde på halt väglag. Räddningstjänstens personal ska enligt uppgift ha fått hasa sig fram på vägbanan.

Temperaturen låg runt två minusgrader samtidigt som ett duggregn föll på vägbanan. Ingen av de inblandade personerna skadades.

Larmet om olyckan kom strax före sju på morgonen och vid kvart i nio hade polisen lämnat platsen, men bärgning pågick ytterligare en tid.

Singelolycka söder om Gnesta

Ytterligare en trafikolycka skedde på väg 224 strax söder om Gnesta. Där rörde det sig om en en singelolycka med en personbil. Även där var det oerhört halt på platsen och bilen hade voltat och hamnat på taket. Föraren klagade på smärta i en axel men behövde inte uppsöka sjukhus.

Polisen fick åka på en tredje olycka, då på E4:an igen. En bil hade kanat av vägen och ner i diket vid mittremsan. Denna olycka skedde i södergående körfält inte långt från Sillekrog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.